Επιστήμη - Διάστημα, Νέα - ΕιδήσειςTagged , , , ,

Πρεμιέρα στο National Geographic για το παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός «Άρης»

Σε παραγωγή των Brian Grazer και Ron Howard, η σειρά «ΑΡΗΣ» παρουσιάζει  τις μεγάλες δυσκολίες αλλά και τις τεράστιες επιτυχίες της Σύγχρονης Επιστημονικής Διαστημικής Επανάστασης,δείχνοντάς μας παράλληλα την πρώτη αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπινου είδους να αποικήσει τον κόκκινο πλανήτη

Από όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μόνο ο Άρης κατάφερε να κεντρίσει την προσοχή μας, καθώς παραμένεια κόμα ένα άλυτο μυστήριο. Η αποστολή ανθρώπων στο διάστημα, έχει απασχολήσει τα κορυφαία μυαλά στον κόσμο της επιστήμης, μετατρέποντας την κατάκτησή του, σε ένα μοντέρνο «διαστημικό» αγώνα δρόμου. Τώρα, το Nationa lGeographic, οι βραβευμένοι με Όσκαρ και Emmy παραγωγοί BrianGrazer, RonHoward και Michael Rosenberg της Imagine Entertainment, ο βραβευμένος με Emmy παραγωγός JustinWilkes, οι βραβευμένοι με Όσκαρ και Emmy παραγωγοί John Kamen και DaveO’Connor της Radical Media και ο πρωτοπόρος δημιουργός EverardoGout ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να απογειώσουν τους τηλεθεατές, ταξιδεύοντας τους στο διάστημα, πιο μακριά από ποτέ, με το παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός «ΑΡΗΣ».

Κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 21:00 στο National Geographic, η σειρά «ΑΡΗΣ» – η οποία διαδραματίζεται τόσο στο μέλλον όσο και στο παρόν – θα επαναπροσδιορίσει την τηλεοπτική αφήγηση, συνδυάζοντας την ποιότητα παραγωγής μιας ταινίας μεγάλου μήκους, με την απαράμιλλη ποιότητα ενός σύγχρονου ντοκιμαντέρ, με σκοπό να προωθήσει μια μοναδική ιστορία που κόβει την ανάσα, με θέμα την συναρπαστική προσπάθεια της ανθρωπότητας να κατακτήσει τον πλανήτη Άρη. Το NationalGeographic είναι διαθέσιμο μέσω Nova, OTETV, VodafoneTV και Cyta Τηλεόρασης.

Η επική σειρά ντοκιμαντέρ, 6 επεισοδίων, αφηγείται την ιστορία ενός πληρώματος που το 2033 έχει αποστολή να μεταβεί στον Άρη. Οι παραγωγοί Howard και Grazer επέλεξαν προσωπικά τον Gout να σκηνοθετήσει και τα 6 επεισόδια της σειράς, που γυρίστηκαν στο Μαρόκο και τη Βουδαπέστη. Η ιστορία επικεντρώνεται στην πρώτη απόπειρα επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, με το διαστημικό σκάφος Δαίδαλος. Το παρθενικό ταξίδι του, θα λάβει χώρα το 2033, για το οποίο έχουν επιλεγεί 6 εξειδικευμένοι αστροναύτες: O Αμερικανός επικεφαλής της αποστολής BenSawyer (BenCotton), η Αμερικανή-Κορεάτισσα πιλότος HanaSeung (Jihae), ο Ισπανός υδροβιολόγος και γεωχημικός Javier Delgado (Alberto Ammann), η Γαλλίδα φυσικός και βιοχημικός Amelie Durand (ClementinePoidatz), ο Νιγηριανός πολιτικός μηχανικός και ρομποτιστής RobertFoucault (SammiRotibi) και η Ρωσίδα βιοαστρονόμος και γεωλόγος Marta Kamen (AnamariaMarinca). Πίσω στον πλανήτη Γη, στην ομάδα του κέντρου ελέγχου αποστολής «Mars Mission Control» (MMC) που έχει ως βάση το Λονδίνο, συμμετέχει η δίδυμη αδελφή της Hana Seung, Joon Seung (την υποδύεται επίσης η Jihae) και ο Γάλλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΜC,EdGrann (OlivierMartinez).Μετά την επιτυχημένη προσγείωση του «Δαίδαλος» στον Άρη καθώς και την εγκατάσταση επιχειρησιακής βάσης εκεί, η Βρετανίδα πυρηνική φυσικός Leslie Richardson (CosimaShaw) θα αναλάβει να οργανώσει την 2η φάση της αποστολής μαζί με τον παγκοσμίου φήμης βοτανολόγο και σύζυγο της, Dr. PaulRichardson (John Light)

Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 21:00 

Leave a Reply